Mobiliteit

Duurzame Mobiliteit Vianen
De BIZ Vianen en Bedrijvenpark Gaasperwaard starten samen met Gemeente Vijfheerenlanden en Goedopweg het project Duurzame Mobiliteit Vianen. Doel is het realiseren van maatregelen om de bereikbaarheid van Vianen met duurzaam vervoer te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan vervoer vanaf de bushalte bij de Lekbrug, fietsroutes verbeteren en kennisuitwisseling over reiskostenvergoedingen en voorzieningen bij bedrijven.

Hiervoor verzamelen en analyseren we in de eerste fase van zoveel mogelijk bedrijven en medewerkers informatie over de reisbewegingen van en naar Vianen als geheel én per bedrijventerrein. Daarna onderzoeken we per bedrijventerrein de haalbaarheid van verbetermogelijkheden.

Wat bieden we jou?
Alle werkgevers in Vianen krijgen gratis toegang tot onze mobiliteitsscan. Deze interactieve tool geeft inzicht in de mobiliteit van je organisatie en waar kansen liggen om het duurzamer, goedkoper, vitaler te maken. Goedopweg helpt een werkgever op weg met de tool en geeft ook gratis advies over passende maatregelen en activiteiten. Een zeer actueel onderwerp hierbij is het thuiswerken en thuiswerkbeleid van een organisatie.

Voor Vianen willen we daarnaast de uitkomsten van de scans bundelen. Daarmee krijgen we inzicht in de vervoerbewegingen per bedrijventerrein en van geheel Vianen (vanzelfsprekend AVG-proof). Op deze manier kunnen we kijken welke gezamenlijke maatregelen leiden tot een betere bereikbaarheid. Dat kan natuurlijk alleen als zoveel mogelijk organisaties in Vianen ook een mobiliteitsscan hebben ingevuld.

De scans zijn ook nuttig om te bepalen hoeveel mensen met trein of bus kunnen reizen en of voor het laatste stuk van de reis nog aanvullend vervoer geregeld moet worden. Door dit met lokale spelers goed te regelen heeft Goedopweg in verschillende andere gebieden de bereikbaarheid verbeterd.

Doe je mee?
Om verbetermogelijkheden inzichtelijk te krijgen is het van belang dat zoveel mogelijk bedrijven meedoen, klein en groot. Ook als je medewerkers voornamelijk met de auto komen. Wat we nodig hebben in deze fase is inzicht.

Als je meedoet krijg je er ook iets voor terug! In ieder geval inzicht in verbeterkansen, maar we bieden ook iedere werkgever in Vianen, van zeer klein tot zeer groot, een gratis interactieve mobiliteitsscan aan ter waarde van € 2.000. Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

Contact
Meer weten over dit project? Neem contact op met Tobias van den Briel van Goedopweg.
Hij is bereikbaar via 06 28 31 26 89 en tobias@goedopweg.nl.