Nieuws

Geplaatst op dinsdag 16 april

Asielzoekers en statushouders aan het werk in Gemeente Vijfheerenlanden

Stijn Schuller - Avres

Twee weken geleden vond de #Leerwerkmarkt in Vianen plaats. Een plek waarin werkgevers hun potentiële werknemers kunnen ontmoeten. Ook Monique de Vos-Faay van FAAY wanden en plafonds was aanwezig op deze markt en het bedrijf was erg in trek bij de asielzoekers en statushouders die nu iets langer dan een maand gevestigd zijn in een Asielzoekerscentrum op de Lage Biezenweg in Vianen.

Naast dat Faay in gesprek kwam met de kandidaten, kwam zij ook in gesprek met wethouder Shalandra Hitipeuw en WSP AVregio. Hierdoor ontstond het plan om een rondleiding te plannen voor de geïnteresseerde asielzoekers en statushouders. Voor we het wisten stonden er 18 namen op de lijst. Afgelopen vrijdag vond de eerste rondleiding plaats, gecombineerd met een speeddate tussen de asielzoekers of statushouders en Corné Post van FAAY wanden en plafonds.

De volgende rondleiding zal deze week plaats gaan vinden, waardoor alle aangesloten asielzoekers hun eerste stap richting werk hebben gezet.

Uiteraard kunnen niet alle 18 geïnteresseerden asielzoekers aan het werk bij Faay en zijn er nog een hoop potentiële medewerkers die graag aan het werk willen.

Wat veel bedrijven nog niet weten is hoe en wat er voor nodig is om asielzoekers in dienst te nemen. Het werkgeversservicepunt van de Arbeidsmarktregio Gorinchem, WSP AVregio, kan hier in adviseren en meedenken. Evenals dat wij een voorselectie kunnen doen van de kandidaten die bij ons aangeven graag te willen werken. Dit doen wij in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en AV Werkt door (het Regionaal Mobiliteitsteam van onze arbeidsmarktregio)

Interesse in onze doelgroep? Die overigens veel breder is dan enkel de asielzoekers en statushouders, laat het ons weten of neem een kijkje op https://wspavregio.nl/ !

sschuller@avres.nl
06 22 37 85 18

Overzicht