Beveiliging

Meldkamer

Securitas verzorgt de beveiliging op de bedrijventerreinen De Hagen, De Biezen en Gaasperwaard. De meest zichtbare vormen van beveiliging zijn de surveillancerondes die Securitas dagelijks verzorgt en de op de bedrijventerreinen geplaatste camera’s. Deze camera’s staan in verbinding met de meldkamer van Securitas. Securitas neemt ook deel aan het KVO-Projectteam (Keurmerk Veilig Ondernemen), dat verder bestaat uit vertegenwoordigers van gemeente, politie, brandweer en ondernemers.

Het is mogelijk om ‘eigen’ bedrijfscamera’s en inbraakmeldsystemen aan te laten sluiten op de alarmcentrale van Securitas. De verschillende mogelijkheden zijn opgenomen in de Securitas-‘menukaart’.

Securitas menukaart

Alle bedrijven op de bedrijventerreinen De Hagen, De Biezen en Gaasperwaard kunnen camerabeelden opvragen. Vanwege de privacy-wetgeving zijn hier wel enkele voorwaarden aan verbonden. De procedure is hieronder opgenomen.


Camerabeelden

Procedure opvragen camerabeelden Securitas meldkamer

  • Camerabeelden kunnen met een maximum van 7 dagen teruggevorderd worden.
  • Het opvragen van camerabeelden gaat via de politie. Het doen van aangifte is daarom noodzakelijk.
  • Indien de formele vordering niet binnen de tijdslijn van 7 dagen plaats kan vinden, is het veiligstellen van beelden mogelijk voor een periode van 30 dagen. Neem hiervoor contact op met de parkbeheerder op parkbeheerder@bbvianen.nl.
  • Bij het opvragen of veiligstellen van beelden dienen minimaal de volgende gegevens aangeleverd te worden:
    • Datum en tijdstip of tijdspad (tussen welke tijden beelden);
    • Straatnaam/positie (duidelijk aangeven van welke straten/camera’s men beelden wenst).
  • De Politie vordert camerabeelden op bij de parkbeheerder (parkbeheerder@bbvianen.nl).
  • Securitas stuurt (eventueel via de parkbeheerder) een link voor toegang tot de camerabeelden door naar de Politie.

 

Locaties camera's

Onderstaand is per bedrijventerrein opgenomen waar de camera's zijn gepositioneerd.

De Biezen      De Hagen      Gaasperwaard


Inbraak melden

Bij een inbraak adviseren wij u om altijd aangifte te doen. Wij begrijpen dat als er niks is ontvreemd of beschadigd, het soms ‘zonde’ van de tijd en moeite lijkt om aangifte te doen. Toch is een aangifte belangrijk, omdat alleen bij aangifte een inbraak telt in de cijfers van de politie/gemeente. Op basis van deze cijfers wordt de inzet van onder andere politie bepaald.

Meldingsformulier inbraak

Met bovenstaand formulier kunt u, voordat de politie komt, alvast de voornaamste gegevens invullen. De politie kan dit vervolgens overnemen, wat u veel tijd bespaart als de politie de aangifte op komt nemen.