Nieuws

Geplaatst op dinsdag 21 mei

Geef uw cyberweerbaarheid een update!

23 mei komt de wijkagent i.s.m. PVO en gemeente bij bedrijven op bezoek.

Wist u dat maar liefst 1 op de 5 ondernemers slachtoffer wordt van cybercriminelen? Het is dus niet de vraag óf je slachtoffer wordt, maar wánneer.

Gelukkig kun u als ondernemer veel zelf doen om gratis en snel uw digitale veiligheid te versterken!

Op donderdagochtend 23 mei a.s. gaat Pedro Bogerd (adviseur bij het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland) samen met Marco Kramer (Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Vijfheerenlanden) en Ton Minnen (wijkagent), bij verschillende bedrijven op bezoek op bedrijventerreinen De Hagen en De Biezen. Zij voeren deze zogenaamde ‘knock&talks’ uit in samenwerking met het bestuur van BIZ Bedrijventerreinen Vianen.

Tijdens de korte bedrijfsbezoeken wordt onder andere gevraagd naar uw veiligheidsbeleving op het bedrijventerrein, maar de nadruk ligt nu voornamelijk op het thema cybercriminaliteit. Tijdens dit gesprek krijgt u direct advies en antwoord op uw vragen over deze vorm van criminaliteit. Bij afronding van het bezoek wordt een goodiebag overhandigd met handige tips die u gelijk kunt toepassen.
 
Als bestuur van BIZ Bedrijventerreinen Vianen willen wij u graag helpen om uw cyberweerbaarheid een update te geven. Maar, voor we daadwerkelijk actie ondernemen zouden wij het op prijs stellen als u een korte vragenlijst invult.

Klik op deze link  om de vragenlijst in te vullen. U kunt zelf bepalen of u anoniem blijft of niet.

Vragenlijst cybercriminaliteit Bedrijventerreinen Vianen
Zodra de bezoeken zijn uitgevoerd en wij de uitkomsten van de vragenlijst hebben vergaard, maken we de som op en zullen we dat met u delen in een volgend nieuwsbericht.

Wilt u nu alvast aan de slag met het verbeteren van uw digitale weerbaarheid? Doe dan de Cyberveilig Check op de website van het Digital Trust Center. Deze korte toets van 5 minuten geeft u inzicht in de digitale weerbaarheid van uw bedrijf: CyberVeilig Check CyberVeilig Check voor ZZP en MKB (digitaltrustcenter.nl)

Samenwerking met Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland
Vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn extra middelen beschikbaar gesteld om ondernemers weerbaar te maken tegen verschillende vormen van criminaliteit. Denk hierbij onder andere aan cybercriminaliteit, georganiseerde ondermijnende criminaliteit (GOC) en veelvoorkomende criminaliteit (VVC). Om hier concreet vorm aan te geven (denk aan publiek-private samenwerking, weerbaarheidstrainingen, events, preventieve bedrijfsbezoeken en meer), is in elke veiligheidsregio in Nederland een PVO opgericht, dit staat voor Platform Veilig Ondernemen.

BIZ Bedrijventerreinen Vianen werkt samen met PVO Midden-Nederland om een helpende hand te bieden aan ondernemers in Vianen. Meer informatie kun je vinden op de website van PVO Midden-Nederland en hun LinkedIn-kanaal:

Overzicht