Nieuws

Geplaatst op vrijdag 19 januari

Inventarisatie energieverbruik en -behoefte

Bespaar op uw energiekosten!

Beste ondernemer,

De energietransitie staat bij iedere gemeente hoog op de agenda en energie besparen wordt steeds belangrijker voor ondernemers. De gemeente Vijfheerenlanden wil graag in samenwerking met de ondernemers verkennen welke maatregelen en investeringen passend zijn voor de ondernemers op bedrijventerreinen De Biezen en De Hagen om besparen op energie samen makkelijker te maken. 

Bespaar op uw energiekosten met een gratis energiescan! 
Als ondernemer bent u waarschijnlijk al lang bezig met energie besparen. Op uw energierekening valt vrijwel altijd te besparen. Maar wanneer bespaart u en waar liggen kansen? Dat brengt vanzelfsprekend bij u als ondernemer de vraag met zich mee: ‘Wat kost het en wat levert het op?” De BIZ helpt u graag en biedt in samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden drie gratis energiescans aan. De resultaten van de scan geven daar een duidelijk en meetbaar beeld van.

Doel
Doel is bepalen welke scan ondernemers het beste helpt bij energiebesparing. Dit is een belangrijke eerste stap naar het verminderen van CO²-uitstoot, het verduurzamen van bedrijventerreinen en besparen op energie. 

De resultaten van de energiescan leveren inzicht in welke maatregelen echt efficiënt zijn voor ondernemers op bedrijventerreinen de Biezen en de Hagen. Deze resultaten worden gebruikt in een plan, dat de gemeente Vijfheerenlanden met de ondernemers gaat schrijven, om de collectieve verduurzaming op deze bedrijventerreinen te realiseren.

Inventarisatie
Inmiddels is gebleken dat de netcongestie in de provincie Utrecht belemmeringen oplevert voor energiebesparende oplossingen. Om een duidelijk beeld te krijgen van energiegebruik en -behoefte van in totaal alle ondernemers, verzoeken wij u om de inventarisatie via deze link in te vullen. De resultaten worden niet op individuele basis met de gemeente gedeeld. Het collectieve verbruik en behoefte resulteert in een veelvoud van energiebesparende maatregelen. Het is daarom belangrijk dat u de inventarisatie invult, zodat we ook mogelijke collectieve oplossingen kunnen aandragen, zowel voor groot- als kleinverbruikers.  

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor een gratis energiescan? Dat kan via parkmanager Percy Douglas (parkbeheerder@bbvianen.nl).
Invullen inventarisatie kan via: https://forms.office.com/e/hyEiCfytdD

Tot slot
Het BIZ-bestuur benadrukt hoe belangrijk deze inventarisatie is om onze bedrijventerreinen toekomstbestendig te houden. Zeker met de toenemende dreiging van netcongestie. 

Alvast vriendelijk dank voor het nemen van de tijd om deze inventarisatie in te vullen.

Met vriendelijke groet,
Het BIZ-bestuur

Overzicht