Nieuws

Geplaatst op maandag 6 december 2021

Parkeerverbod De Hagen en De Biezen

Extra prikacties politie | bekeuren foutparkeerders

Op bedrijventerreinen De Hagen en De Biezen geld een algeheel parkeerverbod. De BIZ heeft een beroep op politie/handhaving gedaan om dit parkeerverbod ook te handhaven.

Het parkeerverbod is van toepassing op alle voertuigen. Parkeren mag alleen in de daarvoor bestemde parkeervakken. Met name op de Mijlweg en de Laanakkerweg staan vaak voertuigen (voornamelijk vrachtwagens hinderlijk) geparkeerd. Dit levert in het donker gevaarlijke situaties op. De weg is te smal om tegenliggend verkeer te passeren bij op de weg geparkeerde voertuigen.

De parkeeroverlast is besproken tijdens het laatste KVO-overleg, waarbij ondernemers, gemeente, politie, handhaving en brandweer bijeen komen. Het blijkt dat niet alleen externe vrachtwagenchauffeurs hun voertuigen op de weg parkeren, maar dat ook vrachtwagens van op het industriegebied gevestigde bedrijven hier parkeren. De politie gaat extra prikacties uitvoeren om parkeerboetes uit te delen. 

Wij verzoeken u om geen voertuigen buiten de parkeerplaatsen te parkeren en vragen u om ook uw chaffeurs, leveranciers, etcetera hier op te wijzen.

Overzicht