Nieuws

Geplaatst op maandag 22 juli

Uitnodiging Masterclass duurzame verwarming

woensdag 31 juli

Hierbij delen wij op verzoek van de gemeente Vijfheerenlanden onderstaande uitnodiging.

Het betreft een uitnodiging voor iedere ondernemer in Vijfheerenlanden die actief is in de duurzaamheidssector of die hierin geïnteresseerd is.

De avond is bedoeld om informatie te ontvangen van de experts maar ook om informatie te delen vanuit het eigen vakgebied. Daarnaast is er de mogelijkheid om te netwerken met onze duurzaamheidscollega’s en de wethouder.

 

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 16 juli

Update werkzaamheden De Hagen

Het team van KWS Infra Utrecht en partners werkt keihard om ons bedrijventerrein De Hagen weer klaar te maken voor de toekomst. De afgelopen maanden is de Stuartweg in één richting afgesloten geweest. Er is daar gewerkt aan het fietspad, voetpad en het boren van een rioolbuis onder de Stuartweg door voor verbeterde afwatering.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 4 juni

Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen

De BIZ Bedrijventerreinen Vianen heeft na een audit en hercertificering begin dit jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen (KOV) opnieuw behaald. Hiermee is het Keurmerk voor bedrijventerreinen De Hagen, De Biezen en Gaasperwaard voor een periode van drie jaar verlengd. 

Bedrijventerreinen komen voor KVO-certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Samenwerking tussen verschillende organisaties staat hierbij centraal. Op deze manier is het mogelijk om op een gestructureerde manier de veiligheid op een bedrijventerrein in kaart te brengen en waar mogelijk te verbeteren.

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 17 mei

Introductie Izaak Streefkerk

Accountmanager Bedrijven

Als nieuwe Accountmanager Bedrijven van de gemeente Vijfheerenlanden stel ik me graag aan u voor.

 

Lees verder
Geplaatst op donderdag 16 mei

Bijeenkomst Maatschappelijke Diensttijd

Uitnodiging gemeente Vijfheerenlande

In september 2019 kan de maatschappelijke diensttijd (MDT) starten. Het Rijk biedt gemeenten met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd de kans om te experimenteren hiermee. De gemeente Vijfheerenlanden wil hier graag aan meedoen en richt daarom voor de duur van twee jaar een proeftuin in. 

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 14 mei

Aanpassing omleiding Stuartweg-zuid

Vorige week is besloten dat de richting van de eenrichtingsweg op de Stuartweg-zuid wordt omgedraaid. Dit betekend dat er nu vanaf de onderdoorgang bij de A2 richting de Hagenweg wordt gereden.

In de bijlage is een overzicht van de aangepaste omleidingsroute opgenomen. 

Lees verder
Geplaatst op woensdag 24 april

Werkzaamheden Stuartweg begonnen

De werkzaamheden aan de Stuartweg zijn begonnen. De komende maanden wordt in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden de Stuartweg gerevitaliseerd. Dit betekend dat de Stuartweg tot eind november verminderd bereikbaar is.

 

Voor vragen over de bereikbaarheid van uw pand verzwijgen wij u naar…

Lees verder
Geplaatst op donderdag 18 april

EnergieBreed

Verduurzaming middels zonnepanelen

Tijdens de BIZ bijeenkomst op 28 maart j.l. heeft de heer Franc Hoogstede van EnergieBreed een presentatie gegeven over de mogelijkheden van verduurzaming middels zonnepanelen. Bijgaand een samenvatting van zijn presentatie. 

 

 

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 12 april

Zakelijk open glasvezelnetwerk

In samenwerking met Parkmanagement BIZ Bedrijventerreinen Vianen is Fore Freedom voornemens bedrijventerrein de Hagen te voorzien van een 100% open glasvezelnetwerk. Fore Freedom is een Nederlands telecombedrijf welke landelijk zakelijke collectieve glasvezelnetwerken aanlegt en exploiteert. Fore Freedom heeft al meer dan 100 bedrijventerreinen in Nederland voorzien van een collectief glasvezelnetwerk. 

Lees verder
Geplaatst op vrijdag 5 april

BIZ-bijeenkomst: een terugblik

Op 28 maart heeft voorzitter Erik Lubbers tijdens de jaarlijkse BIZ bijeenkomst met de aanwezigen teruggekeken op de ontwikkelingen op de bedrijventerreinen in het afgelopen jaar.

Lees verder
Geplaatst op woensdag 3 april

Werkzaamheden Stuartweg de Hagen Vianen

De komende maanden wordt in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden de Stuartweg gerevitaliseerd. Dit betekend dat de Stuartweg vanaf half april tot eind november verminderd bereikbaar is.

 In dit artikel geven wij de planning van de werkzaamheden weer. Met een visuele weergve in de bijlagen.

De planning is hierbij als volgt: 

 

Lees verder
Geplaatst op maandag 18 maart

Bijeenkomst BIZ Bedrijventerreinen Vianen

Donderdag 28 maart 2019 | 16.00 uur | Van der Valk Hotel Vianen

De eerste bijeenkomst in 2019 van de BIZ Bedrijventerreinen Vianen vindt plaats op:

Datum:        donderdag 28 maart

Tijd:               16:00 - 18:30 uur

Locatie:       Van der Valk Hotel Vianen (Prins Bernhardstraat 75)

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 5 maart

Uitnodiging bijeenkomst 'Revitalisering bedrijventerrein de Hagen'

Beste deelnemer van de BIZ,

Zoals wellicht bij u bekend heeft de gemeente Vianen het project ‘Revitalisering bedrijventerrein de Hagen’ gegund aan KWS Infra Utrecht.

KWS nodigt u uit voor een informatie bijeenkomst waar de plannen toegelicht worden.

Lees verder
Geplaatst op maandag 24 december 2018

Fijne dagen!

Het bestuur van de Stichting BIZ Bedrijventerreinen Vianen wenst u hele fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2019!

 

Geplaatst op dinsdag 20 februari 2018

Overleg Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Op 12 februari jl. heeft het eerste KVO-overleg van 2018 plaatsgevonden. Tijdens dit overleg heeft de gemeente, politie, ondernemers en Securitas wederom zaken met elkaar doorgenomen die aandacht vragen op het gebied van schoon, heel veilig.

Lees verder
Geplaatst op donderdag 2 november 2017

Schouw bedrijventerreinen de Biezen en de Hagen

De Biezen en de Hagen hebben al een geruime tijd een KVO-ster. Keurmerk Veiig Ondernemen (KVO) is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, politie, brandweer, beveiligingsbedrijf en ondernemers. Via het KVO maken deze partije afspraken met elkaar over onderhoud beheer en veiligheid van het bedrijventerrein. Elke twee jaar wordt dit samenwerkingsverband door een onafhankelijke auditeur beoordeeld of er inderdaad spake is samenwerken en oplossen van problemen.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 26 september 2017

Eerste BIZ-bijeenkomst

Op 26 september heeft de eerst BIZ-bijeenkomst plaatsgevonden bij Van der Valk Vianen. Het doel van deze bijeenkomst was een kennismaking met het bestuur van de BIZ stichting en de parkbeheerder. Tijdens deze bijeenkomst heeft de voorzitter Erik Lubbers de plannen voor de komende periode gepresenteerd.

Lees verder
Geplaatst op

Uitnodiging bijeenkomst Maatschappelijke Diensttijd

Initiatief Gemeente Vijfheerenlande

In september 2019 kan de maatschappelijke diensttijd (MDT) starten. Het Rijk biedt gemeenten met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd de kans om te experimenteren hiermee. De gemeente Vijfheerenlanden wil hier graag aan meedoen en richt daarom voor de duur van twee jaar een proeftuin in. 

 

Als gemeente kunnen wij dit niet alleen. Daarom zijn wij op zoek naar lokale partners die hierover met ons mee willen denken en werken. Wij zien u als potentiële partner, die samen met ons vorm kan geven aan het programma. Daarom nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst op 28 mei 2019 van 15.00 uur tot 17.00 uur in De Joost, Joost de Jongestraat 55 in Leerdam. We vertellen u tijdens deze bijeenkomst meer over de maatschappelijke diensttijd. Ook gaan we graag met u in gesprek over een mogelijke samenwerking bij het opzetten van een proeftuin. 

 

Tijdens de maatschappelijke diensttijd doen jongeren van 16-27 jaar voor 20 tot 28 uur per week nieuwe ervaringen op. De doelgroep is breed. Denk bijvoorbeeld aan thuiszitters, net afgestudeerd of jongeren met een beperking. Bij verschillende organisaties zullen ze zich inzetten voor een ander. Ook ontvangen ze persoonlijke begeleiding. Op deze manier leren ze nieuwe vaardigheden, ontmoeten ze nieuwe mensen en ontdekken ze hun talenten. Dit kan jongeren helpen bij een keuze voor een studie of baan. Daarom is het van belang dat ze tijdens de maatschappelijke diensttijd bij verschillende organisaties aan de slag kunnen. Voor meer informatie zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/maatschappelijke-diensttijd

 

De maatschappelijke diensttijd is niet alleen een unieke kans voor jongeren om zijn of haar talenten en interesses te ontdekken maar ook voor u een unieke mogelijkheid om jongeren uit de regio te werven als nieuw talent voor uw onderneming!

 

Wij hopen u op 28 mei te ontmoeten. Wilt u ons zo snel mogelijk laten weten of u komt via een mail naar m.van.de.vooren@vijfheerenlanden.nl?

Geplaatst op

Collectief open glasvezelnetwerk

In samenwerking met Parkmanagement BIZ Bedrijventerreinen Vianen is Fore Freedom voornemens bedrijventerrein de Hagen te voorzien van een 100% open glasvezelnetwerk. Fore Freedom is een Nederlands telecombedrijf welke landelijk zakelijke collectieve glasvezelnetwerken aanlegt en exploiteert. Fore Freedom heeft al meer dan 100 bedrijventerreinen in Nederland voorzien van een collectief glasvezelnetwerk.

Lees verder